Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako zdrav je kefir in v čem se razlikuje od jogurta?

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 28. 10. 2021 / 10:07
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.10.2021 / 10:10

Kako zdrav je kefir in v čem se razlikuje od jogurta?

Fermentirani mlečni izdelki z živimi mikrobi spodbujajo imunsko odpornost organizma

Zanima me, kaj pravzaprav je kefir in v čem se razlikuje od jogurta. Ali je res zdrav in kako vpliva na imunski sistem? Menda je tako, da moramo že kmalu po tem, ko ga spijemo, v toaleto. Kako hitra je sploh prebava in kako močno neka hrana, ki jo pojemo, vpliva nanjo? Aljoša

Kefir je fermentiran mlečni izdelek, osnovna sestavina zanj je mleko. Na videz je podoben jogurtu, le okus je drugačen, bolj rezek in osvežilen. V mleku delujejo različne mlečnokislinske bakterije in tako dobimo jogurt ali kislo mleko, če pa so poleg njih še kvasovke, dobimo kefir. Mlečnokislinske bakterije in kvasovke za kefir so združene v kepice, ki jim pravimo kefirna zrna, in so osnova vsakega pravega kefirja. Strokovnjaki že dolgo raziskujejo mikrobno združbo v kefirnih zrnih in vsakič znova so presenečeni, kako raznolika je. To je tudi odgovor na to, zakaj je okus kefirja tako kompleksen, saj nikoli ni povsem enak. Podobno se dogaja pri peki kruha z drožmi, okus takega kruha pa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh