Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Katoliška teologija je fascinantna znanost, podobna mikadu«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 24. 05. 2022 / 23:50
Oznake: Cerkev, Duhovnik
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2022 / 10:03
»Katoliška teologija je fascinantna znanost, podobna mikadu«
Gabriel Kavčič. FOTO: Marjan Pogačnik

»Katoliška teologija je fascinantna znanost, podobna mikadu«

Na področju moralne teologije se »dogaja« – dogaja se življenje, dogaja se svet, dogaja se Slovenija, pravi dr. Gabriel Kavčič.

Duhovnik koprske škofije Gabriel Kavčič je v ponedeljek, 16. maja, na papeški akademiji za moralno teologijo Alphonsianum uspešno zagovarjal doktorsko nalogo. Z njim smo se pogovarjali o aktualnih perečih temah moralne teologije. »Treba je zelo paziti, kam bomo našo moralno teologijo v prihodnosti zapeljali,« pravi.

Gabriel, pred kratkim ste doktorirali. Naslov vaše naloge se glasi »Doktrina intrinsece malum pod lučjo Amoris Laetitia«. Lahko na kratko opišete glavne po­udarke svoje naloge in zakaj ste se odločili za to temo?

Odločitev za temo ni bila težka. Morda se bo kdo od bralcev še spomnil, koliko prahu sta pred leti dvigovali dve sinodi o družini, ki ju je v Rimu sklical papež Frančišek. To pa je bil samo »vihar v kozarcu« nasproti temu, kar je sledilo leta 2016, ko je bila izdana apostolska spodbuda Amoris Laetitia. Če so leta 1968 papeža Pavla VI. na veliko kritizirali tisti, ki so si prizadevali za bolj odprt odnos Cerkve do kontracepcije, se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh