Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ker je Jezus premalo ljubljen

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 26. 04. 2023 / 09:00
Oznake: Duhovnost, Vera
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2023 / 09:07
Ker je Jezus premalo ljubljen
Srce Jezusovo. FOTO: Družina

Ker je Jezus premalo ljubljen

V Apostolatu darovanja, skupnosti, navzoči tudi v Sloveniji, Kristusu darujejo svojo ljubezen, molitve, dobra dela in trpljenje.

Apostolat darovanja je skupnost laikov pa tudi posameznih redovnih oseb iz različnih krajev Slovenije. Ker čutijo, da je Jezus premalo ljubljen in celo žaljen, mu vsak dan darujejo kot zadoščevanje in v spravo za grehe človeštva svojo ljubezen, molitve, dobra dela, odpovedi pa tudi trpljenje. Vse to združujejo z Jezusovo mašno daritvijo – za zvestobo in svetost duhovnikov, nove duhovniške poklice, spreobrnjenje grešnikov, za mir in vse potrebe v svetu. Članov je trenutno 120, nekateri so častni stražarji, drugi pa duše žrtve.

»Glej to srce, ki je tako ljubilo!«

Ali se zavedaš, da nas tudi danes Kristus neprestano odrešuje, ko se daruje na vseh oltarjih sveta? Bog Oče podarja svojega Sina svetu in ga sprejema nazaj. Zemlja ga sprejema in ga daruje, daruje sebe z Njim.

Jezus je že leta 1675 sveti Mariji Marjeti Alacoque razodel, da želi, da bi ljudje častili njegovo Srce – simbol njegove ljubezni, ker ga mnogi žalijo in ponižujejo. Rek...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh