Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kraljestvo miru

Za vas piše:
Papež Frančišek
Objava: 01. 07. 2022 / 07:17
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.06.2022 / 21:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kraljestvo miru
Mir krepi naš pogum in nas osvobaja od strahu pred nasprotniki (Flp 1,28). FOTO: Pixabay

Kraljestvo miru

Mir je eden izmed blagrov (prim. Mt 5,9) in iščemo ga zato, ker v njem in z njim nadaljujemo svojo vojno za Božje kraljestvo.

Gospod nam pravi, da je prišel, da prinese meč (Mt 10,34). Povabljeni smo, da sodelujemo v tej njegovi vojni, saj je bilo hudobnemu duhu dano odvzeti mir z zemlje (Raz 6,4). Na koncu pa bo Bog miru vendarle strl Satana (Rim 16,20).

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 7/2022.

V tej vojni zoper zlo, mir krepi naš pogum in nas osvobaja od strahu pred nasprotniki (Flp 1,28). Predvsem pa ravno mir določa naš »slog vojskovanja«, slog, ki se je rodil v miru, ki se vojskuje v miru in ustvarja mir.

Mir je ukoreninjen v tolažbi: samo nekdo, ki je dopustil Gospodu, da ga potolaži, ve kako tolažiti druge.

Kadar premišljujemo o skrivnosti vstajenja, si vzemimo nekaj časa in uprimo svoj pogled v Kristusa kot graditelja miru. Prav na to misli sv. Ignacij, ko nas vabi, »naj premišljujemo o Kristusovi vlogi tolažnika in jo primerjamo z načinom, kako dobri prijatelji tolažijo drug drugega.« Mir je ukoreninjen v tolažbi: samo nekdo, ki je dopustil Gospodu, da ga potolaži, ve kako tolažiti druge.

Končno si dopustimo začutiti, kako Gospodov globok pogled dobrote prihaja nad nas in počiva nad nami. On, ki ve vse, nam dobrotljivo pravi: Tvoja vera te je rešila. Pojdi v miru.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 7/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh