Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kremna juha z beluši

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 07. 06. 2022 / 21:27
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2022 / 21:33
Kremna juha z beluši
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Kremna juha z beluši

½ kg belušev

sol

1 l vode

½ l mleka

2 dag sladkorja

5 dag masla

5 dag čebule

3 dag moke

sol

poper

noževa konica muškatnega oreščka

¼ l sladke smetane za kuhanje

rumenjak

žlica sesekljanih peteršiljevih listov


Beluše operi, olupi in jih, če so tanki, poveži v snopke. V lonec nalij pol litra vode. Dodaj sol, mleko in sladkor, zavri in v tej tekočini skuhaj beluše. Nato beluše vzemi ven, tekočino, v kateri so se kuhali, pa prihrani.

Na maslu prepraži sesekljano čebulo, dodaj moko in spraži. Zalij s pol litra mrzle vode in mešaj, dokler ne zavre. Prilij mleko in prihranjeno tekočino, v kateri so se kuhali beluši, ter zavri. Belušem odreži vršičke in jih daj na toplo. Preostale beluše piriraj z juho in začini.<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh