Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Krščanska vera je vera Besede«

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 12. 05. 2022 / 12:04
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2022 / 20:08
»Krščanska vera je vera Besede«
FOTO: Tatjana Splichal

»Krščanska vera je vera Besede«

Založba Družina se je na Koroškem predstavila z razstavo ilustracij iz revije Mavrica in knjigo Iz Besede prevaljskega rojaka škofa Maksimilijana Matjaža.

Na povabilo kulturnega društva Mohorjan, občine Prevalje in župnije Prevalje je založba Družina v sredo, 4. maja, gostovala na Koroškem: v prevaljski Grošljevi galeriji so odprli razstavo ilustracij iz otroške revije Mavrica, ki je januarja slavila 50-letnico izhajanja, zatem pa sta se Ksenja Hočevar in dr. Jurij Gorjanc s prevaljskim rojakom, celjskim škofom Maksimilijanom Matjažem, pogovarjala o knjigi Iz Besede (izdala jo je založba Družina ob škofovskem posvečenju), o spominih na Prevalje, o sporočilih papeža Frančiška in sinodalnem dogajanju.

Rdeča je barva življenja, barva ljubezni

O naslovnici knjige Iz Besede je škof Maksimilijan dejal, da je nastala pred posvečenjem v pogovoru s p. Markom Rupnikom – skupaj s snovanjem škofovskega grba. »Rdeča barva v podlagi je barva Boga. Spominja na kri, kri pa v Stari zavezi predstavlja nosilko življenja vsakega živega bitja. To življenje je dar Boga Očeta.« Tri rumene zvezde so prepoznane kot...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh