Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuhamo s s. Bernardo Gostečnik

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 22. 07. 2022 / 00:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2022 / 00:24
Kuhamo s s. Bernardo Gostečnik
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Kuhamo s s. Bernardo Gostečnik

Kipnik s kislo smetano

3 jajca

sol

¼ l kisle smetane

7 dag moke

5 dag naribanega parmezana ali sira

Loči rumenjake od beljakov. Z metlico stepi rumenjake, sol in kislo smetano. Iz beljakov stepi čvrst sneg, zamešaj ga v rumenjakovo zmes, dodaj moko in vse rahlo premešaj. Testo vlij v dobro pomaščen model za kipnike, posut z drobtinami. V vodni kopeli ga kuhaj tričetrt ure. Še vročega zvrni na krožnik in potresi z naribanim parmezanom ali katero drugo vrsto sira.


Sataraš z jajci

20 dag mesnatih sladkih rdečih paprik

1 čebula

½ kg paradižnika

⅛ dl olja

sol

poper

2 stroka česna

3 jajca

Očisti papriko in jo zreži na tanke rezance, čebulo pa nalistaj. Paradižnik daj v vrelo vodo za nekaj minut, olupi ga in zreži na krhlje. Na vročem olju prepraži čebulo, dodaj sol in 1 dl vode. Ko začne rumeneti, primešaj papriko in pokr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh