Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kvašeni cmoki z makom in marmelado

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 07. 02. 2023 / 19:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.02.2023 / 10:19
Kvašeni cmoki z makom in marmelado
FOTO: Krištof Koman

Kvašeni cmoki z makom in marmelado

Zgnetemo mehko kvašeno testo, ki naj lepo vzhaja. Razdelimo ga na 6 delov, nežno povaljamo s prsti, nadevamo z marmelado in nežno stisnemo vogale skupaj, da oblikujemo cmok. Pustimo jih vzhajati še pol ure, nato jih kuhamo v sopari 12–14 minut. Vstavek za soparjenje zelo dobro prej namastimo.

Za omako v kozici skuhamo razredčen vaniljev puding, ki ga polijemo po kuhanih cmokih, potresemo pa z mešanico maka in sladkorja v prahu.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh