Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Lahko, hočem, moram postati svet«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 21. 09. 2022 / 12:42
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2022 / 12:44
»Lahko, hočem, moram postati svet«
Gašper Stanggassinger. FOTO: Družina

»Lahko, hočem, moram postati svet«

Blaženi Gašper Stanggassinger, redemptorist »Vse, kar imam, življenje, kri, zdravje, glas, vse moram do smrti posvetiti za odrešenje duš pod okriljem svetega Alfonza … Svetniki imajo posebno intuicijo. Zame, ki nisem svetnik, so pomembne preproste večne resnice: utelešenje, odrešenje in sveta evharistija. Vsakogar želim poslušati z veseljem, kot da nimam kaj početi. Edini motiv, ki me spodbuja, da sprejmem duhovniško posvečenje, je Božja slava in odrešenje duš. V tej perspektivi se nameravam popolnoma zaupati sveti Božji volji, saj nisem nič drugega kot orodje v Božjih rokah in moje delovanje je lahko plodno le tam, kamor me vodi poslušnost.« (njegove misli)

Ime: Izhaja iz latinske oblike imena Caspar in ga razlagajo iz perzijskega gaz-bar »ki nosi zaklad« ali iz staroperzijske besede windahwarene »ki ima v sebi sijaj«.

Rojen: 12. januarja 1871.

Kraj rojstva: Berchtesgaden, mesto na Bavarskem v jugovzhodni Nemčiji.

Umrl: 26. septembra 1899.

Kraj smrti: Opatija Gars v okrožju Mühldorf na Bavarskem v Nemčiji.

Družina: Bil je drugi od šestnajstih otrok očeta Gašperja in matere Krescencije, roj. Hamberger. Njegov oče je bil kmet, ki se je ukvarjal s kamnoseštvom, saj je bil lastnik enega od kamnolomov v bližini doma, poleg tega pa je bil v svojem mestu zelo ugleden človek.

Otroštvo: Že kot otrok je pobožni Gašper napovedoval, da bo nekoč postal duhovnik. Med počitnicami je rad zbiral druge otroke in ml...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh