Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Madžarski Tarzicij«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 08. 12. 2021 / 10:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2021 / 10:58
»Madžarski Tarzicij«

»Madžarski Tarzicij«

Blaženi János (Janez) Brenner, duhovnik, mučenec »Moja največja želja je biti svetnik, živeti sveto življenje in posvečati druge … Ni večjega veselja kot to, da se človek, ki je nič, lahko še bolj izniči v Kristusu in se potopi v neskončni svet njegove duše, napolnjene s čudovitim bogastvom, ki nam je za vedno podarjeno. Tudi če je pot neurejena, gledam tvoj od bolečine razbrazdani obraz in ti sledim. Prosim te le za eno: naj vedno kar najbolj natančno izpolnim to, kar mi je bilo dano kot moj poklic.«

Ime: Krščen je bil kot Janez Marija Tobija. Janez v hebrejščini pomeni »Jahve (Bog) je milostljiv«, Tobija pa »Bog je moje dobro«.

Rojen: 17. decembra 1937.

Kraj rojstva: Sombotel, najstarejše mesto na zahodu Madžarske.

Umrl: 15. decembra 1957.

Kraj smrti: Gozdnato območje Zsida, blizu mesta Szentgotthárd – Monošter, Madžarska.

Družina: Bil je drugi od treh otrok; vsi trije bratje so postali duhovniki. V družini so bili zelo pomembni: molitev rožnega venca, udeležba pri maši in obhajilo. Oba, oče in mati, sta bila izobraženca; oče Jožef je imel doma veliko knjižnico z duhovno literaturo, mati Julijana pa je bila znana po svoji dobroti do pomoči potrebnih.

Študij: Gimnazijo je končal na škofijskem učiteljišču v Pécsu in po diplomi leta 1950 zaprosil za sprejem k cistercijanom.

Redovništvo:...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh