Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Matej Cepin: »Namen podkasta je graditev skupnosti, kar tudi sam neposredno zaznavam«

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 02. 12. 2021 / 11:03
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2021 / 11:09
Matej Cepin:  »Namen podkasta je graditev skupnosti, kar tudi sam neposredno zaznavam«

Matej Cepin: »Namen podkasta je graditev skupnosti, kar tudi sam neposredno zaznavam«

Matej Cepin je direktor Socialne akademije, mož, oče petih otrok, pa tudi avtor podkasta Goreči grm, v katerem že več kot eno leto predstavlja ljudi z močnim življenjskim poslanstvom. Simbolika gorečega grma izvira iz Svetega pisma, ko Bog pokliče Mojzesa.

Kaj potrebuješ čisto tehnično, da začneš snemati podkast?

Za začetek je telefon dovolj. Za večjo kakovost pa je najboljše razmerje med vložkom in rezultatom nakup dobrega mikrofona in nekoliko bolje izolirana soba. Kolega Rok Pisk je na Youtubu pripravil celo video vodič za to – kdor želi, si ga lahko ogleda.

Kako si začel ti?

Ko so me podkasti že nekaj časa privlačili, sem organiziral študijski krožek o tej temi. To je oblika učenja odraslih, ko damo znanje na kup in se učimo drug od drugega. Meni je takšna oblika učenja zelo blizu. Odzvali so se ljudje, ki jih resnično cenim, in vsi smo bili zelo zagnani. Kar začeli smo snemati! Zbralo se nas je osem in od teh nas je pet po koncu začelo snemati vsak svoj podkast.

Kaj pa za podkast potrebuješ vsebinsko?

Dobro vprašanje. Za vsako epizodo potrebuješ scenarij. Na širši ravni pa potrebuješ – po skavtsko bi rekel: dobro analizo stanja. D...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh