Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Mati sirot«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 14. 12. 2022 / 09:57
Oznake: Duhovnost, Vera
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.12.2022 / 10:07
»Mati sirot«
Pavla Elizabeta Cerioli. FOTO: Splet

»Mati sirot«

Sveta Pavla Elizabeta Cerioli, vdova, redovna ustanoviteljica »Podobni ste številnim majhnim rastlinam, ki se na začetku rasti upognejo: dovoliti morate, da vas poravnajo tisti, ki vas ljubijo in si želijo vaše odrešitve. Oblikujte v sebi človekoljubno srce, ki sočustvuje z bridkostmi drugih, ki ljubi in pomaga ubogim, kolikor more, ter se s svojo osebnostjo in delom podreja njihovim potrebam. Ki o vseh misli dobro in nikoli ne obsoja besed in dejanj drugih. Z vsemi, še posebej pa s starejšimi, bodite prijazni in spoštljivi ter imejte posluh za nasvete modrih.«

Ime: Rodila se je kot Konstanca Honorata. Ime izhaja iz lat. constans, constantis »trden, miren, stalen, dosleden, značajen«.

Redovno ime: Pavla Elizabeta.

Rojena: 28. januarja 1816.

Kraj rojstva: Soncino, mestece v pokrajini Cremona v Lombardiji, na severu Italije.

Umrla: 24. decembra 1865.

Kraj smrti: Mesto Seriate v Bergamu, Italija.

Družina: Rodila se je v bogati plemiški družini, bila je zadnja od šestnajstih otrok Frančiška Ceriolija in Frančiške, roj. Corniani. Imela je srčno napako in rahlo deformacijo hrbtenice, zaradi česar je bila vse življenje šibkega zdravja. Od desetega do šestnajstega leta se je šolala pri sestrah vizitatorkah v Alzanu.

Zakon: 30. aprila 183...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh