Zapri
Iskanje

Medeno hruškovo pecivo

Za vas piše:
Kristina Smodila
Objava: 30. 09. 2021 / 12:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2021 / 13:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Medeno hruškovo pecivo

Medeno hruškovo pecivo
Pecivo s hruškami, medom in orehi. Foto: Kristina Smodila
Nekaj sladkega za hladne jesenske dni.

Sestavine:

1 jajce
50 g sladkorja
100 g medu
50 g masla + še malo za pekač premera 21 cm

50 g mleka
100 g mletih orehov
100 g moke
konica žličke pecilnega praška
3 hruške


Z mešalnikom penasto zmešamo jajce in sladkor. Dodamo med ter zmehčano maslo in počasi mešamo naprej. Dodamo še mleko, mlete orehe, moko in pecilni prašek. Vse skupaj vlijemo v namaščen pekač.
Hruške operemo, olupimo in jih razpolovimo. Vsako polovičko zarežemo pravokotno na daljšo stranico na približno 2 mm zareze. Pazimo, da se na eni daljši stranici še vedno drži skupaj.
Pečemo najprej 20 min na 180 stopinj, nato pokrijemo z alu folijo ter pečemo še 20 min. Z zobotrebcem preverimo, ali je pecivo pečeno. Po potrebi podaljšamo peko za 5 minut. Postrežemo lahko s sladko smetano.

Kupi v trgovini

Naročnine
19,80€ Poglej izdelek: Praznična
Nalaganje
Nazaj na vrh