Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mir

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 12. 04. 2022 / 22:58
Oznake: Praznik, Velika noč
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2022 / 11:10
Mir
FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Mir

Če smo še lani zrli v Križanega in Vstalega s prošnjo po zdravju in se je ves svet povezal v solidarnosti za zaustavitev pandemije, pa je v to povezanost med ljudmi grobo posegla novica o vojni v naši bližini, v Evropi.

Če smo prej pomagali ljudem, da bi premagali bolezen in reševali življenja, smo zdaj dan za dnem priča grozotam, kakršne smo lahko videvali samo v filmih ali zgodovinskih učbenikih, ko ljudje drug drugemu na grozovite načine jemljejo življenje. In to tako rekoč pred našim pragom. »Moj Bog, zakaj si me zapustil?« se z Jezusom na križu dviga krik premnogih v nebo in zdi se, da kot takrat, pred 2000 leti, tudi danes nanj ni odgovora.

Ko nemo opazujemo trpljenje mnogih otrok, mater, žena, mož in očetov, se zdi, da so vera, upanje in ljubezen umrli. Zdi se, da je Kristus znova križan, je dejal papež na cvetno nedeljo. »Kristus je še enkrat pribit na križ v materah, ki objokujejo krivično smrt svojih mož in otrok. Križan je v beguncih, ki z otroki v naročju bežijo pred bombami, v ostarelih, ki zapuščeni umirajo sami, v mladih, ki so oropani prihodnosti, v vojakih, ki so poslani, da ubijajo svoje brate. Tam je Jezus križan danes.«

Lepota bo rešila svet, je zapisal Dosto...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh