Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Modro nebo samovolje

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 30. 11. 2022 / 12:40
Oznake: Politika, Vlada
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2022 / 12:56
Modro nebo samovolje
Golob, sveti duh, ptica v letu.

Modro nebo samovolje

Naj kar takoj razkrijemo svoje karte: tale uvodnik je (tudi) reklamnega značaja, čeprav bi po svoje raje videli, da bi bila njegova »ambicija« v to smer bistveno manj potrebna, kot to narekujejo aktualne okoliščine. A pojdimo po vrsti.

Zaradi redakcijskih zahtev (decembrski Slovenski čas je šel v tisk v ponedeljek, 28. novembra) te vrstice nastajajo le nekaj ur po zaprtju volišč na prvo adventno, letos tudi referendumsko nedeljo. Že prvi podatki o preštetih glasovnicah pri nekaj več kot 40-odstotni volilni udeležbi so pokazali, kam volilnoupravičenski pes taco moli: v prepričljivo, okoli 60-odstotno potrditev treh vladnih zakonov, ki posegajo na področja vladne organiziranosti, časovnice in načina uveljavitve zakona o dolgotrajni oskrbi ter upravljavskega ustroja nacionalne radiotelevizijske hiše.

Seveda pa izid referenduma presega zgolj te tri zakone in njihovo nadaljnjo usodo. Del opazovalcev in ocenjevalcev političnega dogajanja je bil namreč soglasen v tem, da je bilo nezapisano vprašanje na vseh treh referendumskih lističih tudi naslednje: Ali ste za to, da ima Vlada Republike Slovenije pod vodstvom Roberta Goloba popolnoma proste roke za nadaljevanje svojega dosedanjega »valjarskega« n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh