Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

​Na dieti

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 27. 04. 2022 / 22:06
Oznake: Mnenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.04.2022 / 00:54
​Na dieti
Barbara Kastelec. FOTO: Tatjana Splichal

​Na dieti

Novinarstvo je med tistimi poklici, ki jim ljudje ne zaupajo več. Ogledalo Slovenije, raziskava podjetja Valicon, ki te dni odmeva v javnosti, kaže, da smo novinarji pri repu lestvice. To potrjuje tudi izrazit padec zaupanja v nacionalno televizijo, raziskovalce javnega mnenja in medije na splošno.

Kot novinarka sem ob takem nezaupanju v poklic, ki ga opravljam, zaskrbljena, hkrati pa kot uporabnica medijev nisem presenečena. Medijska pokrajina, znotraj katere se gibljemo, nam postreže toliko medijskih spinov, da vsem zgodbam preprosto ne verjamemo več. Že na podlagi lažnega suma je nekomu lahko odvzeto dobro ime. Produciranje takih sumov pa je dnevna rutina še posebej v predvolilnem obdobju, ki je pravkar za nami. Manj zaupanja, kot so ga deležni mediji, je deležna le še Cerkev in politika. Vprašamo se lahko, ali ni morda nezaupnica medijem tudi posledica tega, da so skozi dolgo obdobje razgrajevali zaupanje v to dvoje in ga na koncu poželi tudi sami.

V Mladinskem gledališču je pravkar na ogled predstava TV mreža, odrska priredba z oskarji nagrajenega filma iz leta 1976. Osrednjemu liku Howardu Bealeju, dolgoletnemu televizijskemu napovedovalcu, se med vodenjem tv-dnevnika »utrga«. Do konca naveličan senzacionalističnih zgodb napove svoj skorajšnji samomor pred kame...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh