Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako je bilo pisati knjigo z Martinom Golobom?

Za vas piše:
Ana Knez
Objava: 09. 11. 2022 / 14:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2022 / 19:08
Kako je bilo pisati knjigo z Martinom Golobom?
Lojze Grčman, avtor knjige o Martinu Golobu Na spletni prižnici. FOTO: Siniša Kanižaj

Kako je bilo pisati knjigo z Martinom Golobom?

Bliža se izid nove knjige o duhovniku Martinu Golobu Na spletni prižnici, ki jo bo izdala založba Družina. O ideji, pisanju knjige in njeni vsebini smo se pogovarjali z avtorjem Lojzetom Grčmanom, novinarjem spletnega portala Aleteia.

Od kod ideja za pisanje knjige o Martinu Golobu?

Do tega je prišlo čisto spontano. Martin je naš prijatelj in sodelavec že štiri leta. Zdaj je posnel že svoj stoti vlog za Aleteio in resnično veseli smo, da je, čeprav se ne vidimo vsak dan, član naše redakcije. Ob vseh teh formalnih in neformalnih sodelovanjih, kavicah, klicih, vseh prisrčnih stikih, ki smo jih razvili z njim, mi je nekoč prišla na misel ideja, da bi lahko naše digitalno sodelovanje prek vlogov nadgradili še v kaj drugega, če bi se kakšnemu vprašanju lahko posvetili za več kot tri, štiri minute. Iz tega se je razvila ideja o knjigi. Hvaležen sem Martinu, da se je strinjal. Ne brez pomislekov in vprašanj, ampak to je zdravo, da potem bolj natančno premisliš o stvareh.

Kaj knjiga predstavlja, kaj je njen namen?

Podnaslov knjige je Misli in spodbude duhovnika Martina Goloba in točno to knjiga je. Njen namen ni nikakršno pametovanje. Martin je nekdo, ki se zna dotakniti vsakega...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh