Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Na tem seznamu ni bilo te službe«

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 07. 02. 2023 / 18:54
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.02.2023 / 09:14
»Na tem seznamu ni bilo te službe«
s. Mojca Šimenc. FOTO: Tatjana Splichal

»Na tem seznamu ni bilo te službe«

Slovenski škofje so za novo generalno tajnico Slovenske škofovske konference imenovali sestro dr. Marijo Šimenc iz reda Hčera Marije Pomočnice (FMA). Svoj petletni mandat bo začela 17. aprila in na tem mestu nasledila p. dr. Tadeja Strehovca OFM, ki službo generalnega tajnika opravlja že od leta 2013.

Najprej iskrene čestitke ob imenovanju na mesto generalnega tajnika Slovenske škofovske konference (SŠK).

Hvala.

Pa vas kar takoj vprašam, se bo pred vašim imenom pojavljala moška ali ženska oblika?

To bi sicer verjetno morali vprašati slaviste. Kolikor je meni znano, se v slovenščini poklic ravna po spolu, torej generalna tajnica.

Navajeni smo, da je to mesto zasedal duhovnik, zdaj pa prvič prihaja ženska, redovnica. Kako ste sprejeli, še prej, kako ste doživeli to povabilo?

Ja, to sta dve različni stvari in ste dobro oblikovali vprašanje. Vedela sem, da letos zaključujem svoj mandat službe predstojnice. V sebi sem čutila veliko razpoložljivost, za karkoli bi bilo potem. Brez kakšnih načrtov sem v zadnjem obdobju večkrat zelo spoštljivo meditirala dogodek angelovega oznanjenja Mariji. Bog pride in da nek klic, poklicani se razpoloži za nek odgovor in iz tega odgovora nastane potem nekaj novega. Vsako jutro sem se tega spomnila...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh