Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Najpomembnejše v življenju

Za vas piše:
Vilma Siter
Objava: 09. 05. 2023 / 09:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2023 / 10:06
Najpomembnejše v življenju
Vilma Siter. FOTO: Tatjana Splichal

Najpomembnejše v življenju

Za žensko dušo je pomembna urejenost in lepa obleka. Sama se vedno razveselim nove obleke, podobno navdušenje opažam tudi pri vnukinjah. Petletnica se že dolgo sama oblači in je pozorna na barvno usklajenost. Rada ima oblekice, s hlačami ni zadovoljna.

Pred dnevi mi je hči, njena mami, povedala, kako ju je z možem presenetila z vprašanjem: »Kaj je najpomembnejše v življenju?« Ne da bi razmišljala, sta ji oba skoraj istočasno odgovorila. Ati je rekel: »Bog!«, mami pa »Ljubezen!« Mala damica pa kot iz topa: »Kaj pa oblekice?« Začudena sta jo pogledala in vprašala: »Oblekice? Kaj misliš s tem?« Ona pa modro: »Saj ne moreš nag hoditi po svetu, kajne?« Kako bistroumen odgovor! Slovenci imamo celo pregovor: Obleka naredi človeka. Z obleko človek razodeva svoj svet vrednot, svoj značaj, svoje prioritete. Obleka je torej veliko več, kot se zdi na prvi pogled.

Tudi Sveto pismo veliko govori o oblekah. Očitno se Bog strinja z mojo malo vnukinjo, saj takoj po grehu sam obleče Adama in Evo, po preroku Izaiji pa pravi: »Silno se veselim v Gospodu, moja duša se raduje v mojem Bogu. Zakaj odel me je z oblačilom odrešenja, ovil me je z ogrinjalom pravičnosti« (Izaija 61,10). Prerok jasno sporoča, da ima veselje res veliko skupnega z obl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh