Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Navdihujoče zgodbe

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 08. 03. 2023 / 14:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2023 / 15:00
Navdihujoče zgodbe
Ana Rupar. FOTO: Osebni arhiv

Navdihujoče zgodbe

Ljudje imamo radi navdihujoče zgodbe. Za dve taki so pretekli konec tedna poskrbeli zlati slovenski orli, ki so spisali pravljičen sklep svetovnega prvenstva v Planici. Po njihovi zaslugi je v Kranjski Gori kar dvakrat zadonela Zdravljica.

Takšne (športne) zgodbe so nemalokrat navdih za knjižna dela in filmske uprizoritve. Prav te dni se v izbranih slovenskih kinematografih vrti španski film Milosti polni o mulcih, nunah in nogometu, ki pripoved črpa iz življenja uspešnega španskega nogometaša – recenzijo objavljamo na straneh Medijskega vrtiljaka. »Prišli, skočili, zmagali« smo lahko brali med naslovi reportaž s sklepnega dogodka pod Poncami. A jasno je: za vrhunskim uspehom je ogromno truda in odrekanja, predanosti, borbenosti ter veliko vztrajnosti za premagovanje prenekaterih padcev in preprek.

Življenje nikomur ne prizanaša z ovirami in porazi, na nas pa je, s kolikšno mero vzdržljivosti jih premagujemo ter pišemo svojo navdihujočo zgodbo. V trenutkih nemoči in brezupa nas lahko opogumljajo tudi besede sv. Klemena Marije Dvoržaka, ki ga niso ustavile niti najbolj nemogoče prepreke: »Zaupajte se Bogu. Prepričani bodite, da bo ukrenil z vami tisto, kar je za vas najbolje.«

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh