Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nedeljsko

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 28. 09. 2022 / 09:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2022 / 15:28
Nedeljsko
FOTO: K. K.

Nedeljsko

Naša nedeljska kosila niso tradicionalna: goveja juha, pečenka in pražen krompir, potem zelena solata in jabolčni zavitek za posladek; kar je običajno za večino slovenskih družin, je pri nas redkost. Preprosto, toliko je zanimivih jedi, dni pa premalo v letu, da bi se omejili le na peščico znanih jedilnikov.

Tudi za praznik ni veliko drugače, saj pečenko radi naredimo po svoje, vsaj začinimo jo drugače, za kar je navadno zadolžen starejši sin, za pripravo sladice se poteguje hči, ki jo veseli, če se pozabava z videzom, pri prilogah in solati se poigram z mlajšima. Juha je navadno prej zelenjavna kot goveja, to je ostanek iz časov, ko sem se trudila, da bi otroci jedli več zelenjave.

V zadnjem času se več posvečamo tudi zakuham in odkrili smo, da so nam res okusni domači rezanci. Ta pravi, rezani, ki ne gredo le v bistro mesno juho, ampak tudi v paradižnikovo iz domačih paradižnikov, ki sem si jih shranila v kozarce, pa v nežno zelenjavno juho iz zelja in kock bučk, včasih v kakšno ribjo juho. Rezance naredimo na kak deževen dan, jih posušimo na veliki deski, ki jo imam še od svoje none, nato shranimo v vrečko, da so vedno na voljo, ko jih potrebujemo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh