Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novodobna družinska zakonodaja in Slomšek

Za vas piše:
Luka Mavrič
Objava: 28. 09. 2022 / 15:52
Oznake: Mladi, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2022 / 16:53
Novodobna družinska zakonodaja in Slomšek
Luka Mavrič. FOTO: Tatjana Splichal

Novodobna družinska zakonodaja in Slomšek

Poskusimo se vživeti v otroka, kaj vse bo moral »razumeti« zaradi sprememb Družinskega zakonika, ki jih hočejo predlagatelji dobesedno vsiliti.

Po novem bo moral otrok sprejeti celo vrsto laži.

Ko bo otrok posvojen od dveh homoseksualcev ali transseksualcev in se bo spraševal, kdo je zdaj njegov oče in katera je njegova prava mama, ga bomo »tolažili« z argumentom, da on res ne potrebuje mame in očeta, ampak le dve ljubeči osebi. Ker očetovstvo in materinstvo je le zastarel stereotip.

Ko bodo odraščajoči fantje v sebi iskali svojo moško identiteto in dekleta svojo ženstvenost, bodo v šolah poslušali o tem, da moškost in ženskost v bistvu ne obstajata, ampak da gre le za socialni konstrukt in stereotip, ki se ga je treba čim prej otresti, da v družbi nismo obremenjeni s predsodki. Ta osvoboditev iz ujetosti v moškost in ženskost naj bi bila nujna za dokončno enakopravnost vseh.

Ko se bodo kot najstniki v svoji čustveni labilnosti spraševali, zakaj se njihovo razpoloženje tako hitro menja in zakaj se tako počutijo, jim bomo ponujali odgovor, da so najbrž ujeti v telesu drugega spola in da imajo pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh