Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novomašniku na pot

Za vas piše:
Ambrož Kodelja
Objava: 23. 06. 2022 / 21:40
Oznake: Cerkev, Duhovnik
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2022 / 21:48
Novomašniku na pot
FOTO: Tatjana Splichal

Novomašniku na pot

Dragi sobrat! Z velikim veseljem sem spremljal Tvojo posvetitev. Za ta trenutek si zorel celih šest let. Sam Bog ve, koliko papirja si v tem času popisal in koliko tihih ur si namenil Njemu, ki Te je poklical in dopustil, da si dočakal ta dan!

Med svojo papirnato šaro sem odkril tudi popisan obledel list. Ne boš verjel, kdo mi ga je poslal? Na koncu pisma je lep čitljiv podpis: Vaš sobrat Strle. Oseba, ki mi je ostala v nepozabnem spominu, pa ne samo zato, ker sem mu vedno moral obljubiti, da tisto, česar nisem znal na izpitu, se bom naučil pozneje. Tedaj je nekako tako pripomnil: »Jaz Vas ne bom sprašal ponovno, ampak Bog, ki mu boste obljubili zvestobo pred posvečenjem v duhovnika, bo videl vašo poštenost!«

Tega gospoda dr. Antona Strleta se spominjam tudi po nepozabnih spovedih. Redno je spovedoval v ljubljanski nunski cerkvi na levi strani, v spovednici pri vhodu. Tudi na ta prostor imam svojstvene spomine. Večkrat se je zgodilo, da je bil v vrsti pred menoj za spoved tudi prof. Edvard Kocbek. Običajno sva se tiho s poklonom pozdravila. On je po navadi šel v drugo klop na desni pred oltarjem »Exce Homo« in tam ostal verjetno do maše, jaz pa sem kmalu po spovedi zapustil cerkev in odšel domov.

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh