Zapri
Iskanje

O banani in sladkorju

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 18. 05. 2022 / 06:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2022 / 13:19

O banani in sladkorju

O banani in sladkorju
Mojca Koman. FOTO: Krištof Koman
Nisem ravno ljubiteljica okusa banan, to nekateri že veste. Še svojim otrokom kot dojenčkom sem banano ponudila bolj redko. Sem in tja kupim šop ali dva, da z njimi posladkam in zgostim jutranji smuti, čeprav poznam še druge trike za ta namen.

Včasih se banane doma zelo hitro zmehčajo, porjavijo, postanejo zelo zrele in takrat je čas za sladice z banano, ki so, moram priznati, prav imenitne in okusne. Pobrskala sem po spletu in presenetljivo odkrila, da so banane pravi hit. Receptov za take in drugačne kolače kar mrgoli in tako je tudi v naši hiši nekaj dni kar precej dišalo po bananah.

Banana je sladka. Vsebuje visok delež sladkorjev, celo saharoze, poleg nekaj malega vlaknin in seveda mineralov, med katerimi prednjači k...

Prvi mesec beri tednik Družina v digitalni obliki za 1 EUR!

Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close