Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O popru v piškotih

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 23. 11. 2022 / 08:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2022 / 13:44
O popru v piškotih
Fotografija je simbolična. FOTO: Unsplash

O popru v piškotih

So mi rekli, naj zapišem kak recept za sladice, še najraje za piškote. Da ima sv. Miklavž v teh dnevih na našo srečo veliko dela s peko piškotov, na tiste res računamo, ampak je dobro imeti na zalogi vsaj en dober recept za slastne piškote, takole, za vsak primer.

Pa sem zavihala rokave, pravzaprav smo punce doma zavihale rokave in napekle precej piškotov. Preizkušale smo recepte, se poigravale z barvami in okusi in se v tistem piškotastem popoldnevu nadvse zabavale.

Ta večja hčerka je želela krasiti zvezdice in snežinke z belim beljakovim oblivom, zato smo se lotile pravih ingverjevih piškotov z melaso, kot jih pečejo na severu. Mene so zanimali okusi in poiskale smo recept za nemške poprnjake, prav berete, s poprom. Izvrstni so in komaj sem jih nekaj shranila; vse bi pojedli na mah tile naši domači ocenjevalci. Še več piškotov smo preizkusile, vendar z njimi lahko počakamo. Tile pa ... ja, ti so ravno pravšnji za začetek adventa, menda jih celo »moramo« speči prej, da se njihova aroma dodobra okrepi.

Seveda, ingverjevi piškoti so primerni tudi za okraske na smrekici, če jim pred peko naredimo luknjico, ali jih uporabimo za sestavne dele »medene« hišice.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh