Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O zlorabah Jeana Vaniera

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 01. 02. 2023 / 08:28
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2023 / 10:59
O zlorabah Jeana Vaniera
Jean Vanier in Thomas Philippe. FOTO: Družina

O zlorabah Jeana Vaniera

Skupnost Barka oz. njena krovna organizacija L'Arche International je 30. januarja na svoji spletni strani objavila poročilo neodvisne preiskovalne komisije, ki jo je novembra 2020 ustanovila za preučitev primera Jeana Vaniera in Thomasa Philippa.

Dokument na več kot 900 straneh med drugim potrjuje, kar je organizacija objavila februarja 2020 ob sklepu preiskave, zaupane neodvisnemu organu in zgodovinarju, predvsem privrženost Jeana Vaniera naukom njegovega duhovnega očeta Thomasa Philippa in z njimi povezane zlorabe.

Dokument govori o večdesetletnem delovanju sektaške skupine z mistično-erotičnimi teorijami in praksami. Zlorabe se nanašajo na petindvajset polnoletnih samskih, poročenih ali posvečenih žensk brez prizadetosti, ki so v letih od 1952 do 2019 v nekem trenutku svojega odnosa z Jeanom Vanierom prišle v položaj, ki je vključeval spolno ali kakšno drugo intimno dejanje. V nobeni od različnih preiskav ni bilo ugotovljeno, da bi Jean Vanier odnos zlorabe vzpostavil s katerim koli od varovancev Skupnosti Barka.

Voditelja L'Arche International, Stephan Posner in Stacy Cates-Carney, v pismu članom Skupnosti Barka znova brez zadržkov obsojata dejanja Jeana Vaniera in Thomasa Philippa, »ki so v popolnem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh