Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob listanju neke revije

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 04. 05. 2023 / 10:00
Oznake: Iz življenja, Škof
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2023 / 12:08
Ob listanju neke revije
Marjan Pogačnik. FOTO: Vid Ponikvar / Sportida

Ob listanju neke revije

Običajno me prva pot, ko od časa do časa obiščem Pariz – to moji francoski prijatelji že vedo in se občasno pošalijo na ta račun –, vodi v šesto okrožje, kjer versko obarvana knjigarna, velika kot katera od večjih splošnih slovenskih knjigarn, ponuja razkošno izbiro.

Tokrat je mojo pozornost pritegnila revija Mission (Misijon). Vsebinsko pester in sodobno oblikovan novinarski izdelek na 114 straneh prirezanega formata A4 izdajajo akterji enega izmed bolj obetavnih projektov za prihodnost Cerkve v Franciji, »Congrès mission«. To na laikih temelječe srečanje ob koncu tedna, nekakšen »misijonski laboratorij«, namenjen izobraževanju in izmenjavam o oznanjevanju v misijonski deželi Franciji, v več velikih francoskih mest vsako jesen privabi več kot 10.000 udeležencev.

Na našem koncu Evrope si včasih ustvarjamo posplošen vtis, da gre na Zahodu krščanstvu samo slabo. Čeprav so številke v upadanju, vsaj za Francijo lahko zatrdim – to med drugim dokazujeta tudi omenjeni redni letni dogodek in revija –, da se Cerkev obenem izkazuje kot živa, teološko krepka, predvsem pa je v njej navzoča misijonska miselnost, zavedanje potrebe po približevanju tistim, ki so se od vere in Cerkve oddaljili ali pa jim za krščanstvo ni mar.

M...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh