Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ocvrti riž, polpeti in sladica

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 19. 04. 2023 / 08:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2023 / 12:44
Ocvrti riž, polpeti in sladica
Ocvrti riž s pečenimi mesnimi polpetkami, Marko Čižman kuha. FOTO: Tatjana Splichal

Ocvrti riž, polpeti in sladica

Ocvrti riž

Čebulo drobno nasekljamo in popražimo na olju. Tik preden začne rumeneti, ji dodamo riž in pražimo, dokler riž nekoliko ne pobeli. Rižu dodamo vodo (kakšna dva prsta čez plast riža), osolimo (na 1 l vode damo 1 žličko soli) ter pokrito kuhamo 20–25 minut. Vmes nekajkrat premešamo. Če je treba, dolijemo še nekaj vode. Nekaj minut, preden riž postrežemo, ga odkrijemo, da voda izpari. // Riž ohladimo in mu primešamo nariban parmezan ter eno jajce. Iz riža z rokami oblikujemo kroglice. Stepemo 2 jajci in 2 žlici moke (moko lahko tudi izpustimo). V to mešanico pomakamo riževe kroglice in jih na hitro ocvremo v olju (pribl. 1 minuto).

Mesni polpeti

Čebulo sesekljamo in popečemo na 3 žlicah olja. Dodamo sesekljan peteršilj, sesekljan česen, premešamo in vmešamo v mleto teletino. Dodamo na drobne kocke narezan kruh, osolimo s 3/4 žličke soli, dodamo jajce, začinimo s 3 ščepci popra in dobro premešamo, da se sestavine povežejo med seboj. Z mokrimi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh