Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odločitev za zakon je pogumna [FOTO, VIDEO]

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 25. 06. 2022 / 22:42
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.06.2022 / 23:47
Odločitev za zakon je pogumna [FOTO, VIDEO]
Odločitev za zakon je pogumna, je dejal papež Frančišek. Na fotografiji slovenska delegata Ana in Simon Murko. FOTO: Ana Rupar

Odločitev za zakon je pogumna [FOTO, VIDEO]

Papež Frančišek je na polnem Trgu sv. Petra v soboto, 25. junija, pridigal pri sveti maši za družine v okviru X. Svetovnega srečanja družin, ki jo je daroval prefekt Dikasterija za laike, družino in življenje, kardinal Kevin J. Farrell. Z mašo in srečanjem se je zaključilo leto družine, ki ga je papež razglasil 19. marca 2021. Svete maše s papežem so se udeležili tudi slovenski predstavniki na Svetovnem srečanju družin: zakonca Ana in Simon Murko, Luka Mavrič, Rafko Klemenčič in škof Franc Šuštar.

Pri maši je poudaril, da so družine prostori, kjer se učimo ljubiti, zato je odločitev za zakon imenoval za pogumno odločitev. V družinah stvari počnemo skupaj in ne vsak zase kot planeti, ki bi potovali vsak po svoji orbiti, zato je kdaj tudi težko. Nato je dvignil obraz in nekoliko v šali povedal: »Kdaj pa kdaj mi kakšna mama pravi: »Naredite kaj, govorite z mojim otrokom, saj se ne poroči, pa ima 37 let.« »Gospa, ne likajte mu več srajc in ga pošljite stran iz gnezda«. Njegov nasvet so zbrani pospremili z navdušenim aplavzom.

Ne obvarujmo otrok pred vsakim najmanjšim neugodjem in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh