Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijske igre v primežu koronavirusa

Za vas piše:
Rok Blažič
Objava: 01. 08. 2021 / 00:30
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.08.2021 / 09:13
Olimpijske igre v primežu koronavirusa
Slovenski športniki na slovesnosti ob začetku olimpijskih iger. FOTO: Reuters.

Olimpijske igre v primežu koronavirusa

Začele so se 32. poletne olimpijske igre moderne dobe v Tokiu. Podobno kot številni letošnji dogodki uradno nosijo letnico 2020, saj so lani odpadle zaradi širjenja novega koronavirusa.

Papež Frančišek je preteklo nedeljo vsem sodelujočim poslal svoj blagoslov: »V času pandemije so olimpijske igre v Tokiu znamenje upanja, znamenje vesoljnega bratstva v imenu zdravega tekmovalnega duha. Naj Bog blagoslovi organizatorje, športnike in vse, ki pomagajo pri tem velikem prazniku športa.« 

Letos so olimpijskemu sloganu »Hitreje, višje, močneje« dodali še besedo »skupaj«, ki predstavlja upanje po letu omejevanja stikov. Posebej veliko upanje v igre polaga več kot 11.000 tekmovalcev v številnih disciplinah. 

Uvrstitev na letošnjo olimpijado ima še večji pomen, ker so lani športniki ostali brez večjih tekmovanj, omejen je bil trening, marsikoga je prizadela tudi bolezen. Toda tudi letos organizacijo močno zaznamuje senca covida 19. Športniki in spremljevalci kljub vsakodnevnim testiranjem predstavljajo potencialno nevarnost za prenos virusa, zato se zunaj tekmovanj ne smejo družiti.

Igre brez navdušenja

Zaradi naraščanja ok...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh