Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: tajna mirovna misija

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 04. 05. 2023 / 09:46
Oznake: Papež, Svet, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2023 / 10:59
Papež: tajna mirovna misija
Papež med povratkom z Madžarske. FOTO: Vatican News

Papež: tajna mirovna misija

Papež Frančišek je na letalu med vračanjem iz Madžarske dejal, da v Rusiji poteka tajna mirovna misija. »Ko bo postala javna, bom spregovoril o njej,« dejal. Povedal je še, da Vatikan želi olajšati vrnitev ukrajinskih otrok, ki jih je Rusija zajela med vojno.

Po papeževih besedah je Sveti sedež že pomagal pri izmenjavi ujetnikov in da si bo za združevanje družin tudi v prihodnje prizadeval storiti »vse, kar je v človeških močeh«. »Pomagajo vse človeške geste. Kruta dejanja niso v pomoč,« je dejal Frančišek. »Verjamem, da se mir vedno doseže z odpiranjem poti. Nikoli ne moremo doseči miru z zaprtjem,« je dejal. Po njegovih besedah gre pri ekumenizmu za ohranjanje odnosov: z vsakomer si moramo biti pripravljeni podati roko, seveda tudi z Bogom. Papež je dodal, da je sicer z moskovskim patriarhom Kirilom neposredno govoril le enkrat, vendar je z njim »v stiku« prek italijanskega škofa, ki dobro pozna rusko okolje in ga obvešča o dogajanju na tem območju. Odnosi z Rusi potekajo predvsem prek ruskega veleposlanika pri Svetem sedežu.

Glede migracij je Frančišek dejal, da se mora Evropa nujno in resno lotiti tega vprašanja, saj »pet držav najbolj trpi: Ciper, Grčija, Malta, Italija in Španija«. Evropa po njegovih besedah ne skrbi za p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh