Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Paradižnikova pita

Za vas piše:
Kristina Smodila
Objava: 01. 09. 2021 / 16:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2021 / 14:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Paradižnikova pita
Foto: Kristina Smodila

Paradižnikova pita

Sestavine

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 500 g rikote
  • 1 jajce
  • 50 g parmezana
  • pisani paradižniki
  • polovica rdeče čebule
  • ščepec soli
  • ½ žličke muškatnega oreščka
  • sveža zelišča (bazilika, timijan, žajbelj)
  • olivno olje za paradižnike
  • maslo za pekač

Rikoto, jajce, parmezan, sol in muškatni orešček zmešamo. Listnato testo razvaljamo in preložimo v poljuben pekač, premazan z maslom. Rikotino mešanico razporedimo po testu in pečemo v ogreti pečici 15 minut na 200 stopinj. Medtem narežemo paradižnike in čebulo.

Pekač vzamemo iz pečice, dodamo paradižnike in čebulo, premažemo z olivnim oljem in pečemo naprej še 15 minut. Temperaturo zvišamo na 250 stopinj in pečemo 2-3 minute.

Pito vzamemo iz pekača. Po želji dodamo še sveže paradižnike ter sveža zelišča.


Kupi v trgovini

Praznična
23,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh