Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Parmigiana po moje

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 05. 08. 2022 / 07:19
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2022 / 07:24
Parmigiana po moje
Pita s skuto in češnjevimi paradižniki. FOTO: Krištof Koman

Parmigiana po moje

300 g rezin jajčevcev

sol

moka

400 g svežih paradižnikov ali pločevinka paradižnika

400 g mocarele

50 g parmezana

origano ali bazilika

olje za peko


Tanke rezine jajčevcev posolimo, rezine položimo v višino drugo na drugo, jih za pol ure obtežimo s krožnikom, nato popivnamo s servieto in pomokane le opečemo v ponvi na olju.

Paradižnik narežemo, podušimo z origanom ali baziliko, popramo, solimo pa le rahlo. Parmezan naribamo, mocarelo narežemo na rezine. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

V model menjaje v več plasteh sestavljamo paradižnikovo omako, jajčevce, mocarelo, da porabimo vse sestavine. Nazadnje prelijemo z ostankom omake, potresemo s parmezanom in porinemo v segreto pečico za pol ure, da se hrustljavo zapeče.


Pita s skuto in češnjevimi paradižniki

1 kos listnatega testa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh