Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pedro Opeka: Čas za konec vojne!

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 01. 03. 2023 / 09:33
Oznake: Družba, Vojna
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2023 / 10:42
Pedro Opeka: Čas za konec vojne!
Pedro Opeka: Države v razvoju so presenečene, ko vidijo, koliko milijard je na razpolago in se jih troši za orožje. FOTO: AFP

Pedro Opeka: Čas za konec vojne!

Slovenski misijonar o najtežjem trenutku zgodovine po enem letu ruske agresije.

Slovenski misijonar na Madagaskarju Pedro Opeka je ob prvi obletnici vojne v Ukrajini napisal pismo, v katerem je opozoril na njeno nesmiselnost in pozval k njeni zaustavitvi.

»Mineva že leto dni, odkar toliko ljudi dobre volje čaka, da bi se ta krivična in nesmiselna vojna končno zaustavila. Zaustavi jo lahko samo en človek, in to že danes,« je zapisal. »Po enem letu smo začudeni, ko vidimo, da številne dežele ne obsodijo invazije druge dežele, da tako uničujejo njihovo samostojnost in neodvisnost,« pravi Opeka. Po enem letu mnogi opažajo, nadaljuje, da je svoboda v svetu na splošno nazadovala; laž je postala kot ideološki prapor napačne pravice in lažnivega napredka.

»Po enem letu so dežele v razvoju presenečene, ko vidijo, koliko milijard je na razpolago in se jih troši za orožje, za ubijanje in uničevanje in kako malo denarja je na razpolago za gradnjo šol, bolnišnic, cest v težko dostopnih krajih in brez sredstev.

Zakaj so umrli?

»Po en...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh