Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pesem za Evrovizijo – veliko pričakovali, veliko dobili

Za vas piše:
Manca Hribar
Objava: 07. 02. 2023 / 11:27
Oznake: Mladi, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2023 / 12:21
Pesem za Evrovizijo – veliko pričakovali, veliko dobili
Joker Out med izvajanjem izbrane pesmi za Evrovizijo. FOTO: SOJ RTV SLO

Pesem za Evrovizijo – veliko pričakovali, veliko dobili

V začetku decembra je slovensko glasbeno sceno pretresla novica, da izbora za pesem Evrovizije v letu 2023 ne bo. Novici, ki je ob že siceršnjem pomanjkanju glasbenih festivalov v Sloveniji dvignila kar precej prahu, je sledila tista, ki nas je pomirila, razveselila, nam vlila upanje.

Slovenija se Evrovizije 2023 vseeno udeležuje. Ne samo to, našo državo bo zastopala ena najbolj vročih skupin trenutno – Joker out.

Pričakovanja pred minulo soboto, ko so svojo evrovizijsko pesem predstavili javnosti, so bila visoka. Upravičeno, saj gre za skupino, ki pri nas podira vse rekorde. So svež veter na rock sceni, ki smo ga dolgo, morda predolgo čakali. Njihovi koncerti so bili v preteklem letu najbolj prodajani, izdali so težko pričakovani drugi album, njihove skladbe prepeva staro in mlado. Fantje imajo med seboj naravno, privlačno in nalezljivo kemijo. Da se je RTV Slovenija interno odločila prav zanje, se zdi torej logično in prav.

Morda se na prvi pogled zdi, da je izvajalcu lažje, če mu ni treba skozi postopek izbora. Že res, da svoje skladbe ne pusti v presojo javnosti, a na drugi strani nanj pade teža odgovornosti, ki jo prinašajo pričakovanja. In v soboto so bila visoka.

Veseli smo, da so jih fantje upravičili. C...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh