Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Petje za pripovedovalca, Kristusa in množico

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 29. 03. 2023 / 08:45
Oznake: Cerkev, Praznik, Vera
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2023 / 09:30
Petje za pripovedovalca, Kristusa in množico
Cecilija Oblonšek, Zavod za cerkveno glasbo, nova publikacija sedmih knjig: Trpljenje našega gospoda Jezusa Kristusa. FOTO: K. H.

Petje za pripovedovalca, Kristusa in množico

Zavod za cerkveno glasbo je za letošnji postni čas pripravil novo publikacijo pasijona: Trpljenje našega Gospoda Jezusa Kristusa; publikacija je sestavljena iz 3 knjig in 4 »zvezkov«.

Med liturgičnimi knjigami, ki se uporabljajo za praznovanje vélikega tedna, obstaja tudi posebna izdaja napeva o Gospodovem trpljenju Passio Domini nostri Iesu Christi, ki ga je leta 1989 izdala Kongregacija za bogoslužje. V slovenskem jeziku te liturgične knjige nimamo, na Zavodu za cerkveno glasbo pa so pripravili priročnik, ki je lahko v pomoč za dobro in pobožno oznanilo pasijona, ki ga beremo na cvetno nedeljo in veliki petek; gre za prvo izdajo pétega trpljenja, ki v celoti in dosledno uporablja besedilo iz zadnje (gre za izdajo iz leta 1999/2000) izdaje lekcionarjev v slovenskem jeziku.

Štirje zvezki za štiri evangeliste

Izdaja publikacije Trpljenje našega Gospoda Jezusa Kristusa je sestavljena iz 7 tiskovin ter vsebuje 3 knjige v trdi vezavi za vlogo pripovedovalca, za vlogo Kristusa ter za osebe in množico, pri čemer vsaka knjiga vsebuje vse 4 evangelije (po Mateju za cvetno nedeljo A, po Marku za cvetno nedeljo B, po Luku za cvetno n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh