Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Piščanec, sataraš in kipnik

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 22. 07. 2022 / 00:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2022 / 00:22
Piščanec, sataraš in kipnik
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Piščanec, sataraš in kipnik

Piščančji trakci po azijsko

Meso nareži na trakove, povaljaj jih v jedilnem škrobu, dodaj žlico in pol sojine omake in žlico olja. Premešaj, da se meso prepoji, pokrij in postavi v hladilnik. Čebulo nareži na 2 cm široke kose. Preostalo olje segrej v veliki ponvi, dodaj sezam in ga praži, da zadiši, nato pridaj ohlajen piščančji file in čebulo ter praži, da meso postane hrustljavo. Prilij preostalo sojino omako in jušno osnovo ter segrej. Nazadnje posoli in popopraj ter takoj postrezi.


Piščančji trakci po azijsko

60 dag piščančjega fileja

žlica jedilnega škroba

6 žlic sojine omake

½ dl olja

½ mlade čebule

7 dag sezama

1½ dl jušne osnove ali vode

sol

poper

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh