Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pisma med zapornikom in hčerko

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 28. 03. 2023 / 09:09
Oznake: Knjiga
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.03.2023 / 09:10
Pisma med zapornikom in hčerko
Alenka Puhar s knjigo, ki jo je odlično uredila. FOTO: Družina

Pisma med zapornikom in hčerko

Založba Beletrina je izdala knjigo z naslovom Skozi gosto noč, dopisovanje med očetom Borisom Furlanom in hčerko Stašo Furlan Seaton.

Boris Furlan je bil eden vodilnih slovenskih pravnikov in je že v mladosti kazal izjemen posluh za filozofijo prava, postal je redni profesor Juridične fakultete v Ljubljani, v letih 1945–1947 je bil celo njen dekan. Maja 1947 ga je komunistična Udba aretirala, obtožili so ga vohunstva in na montiranem, popolnoma stalinističnem procesu so ga »obsodili« na smrt. Kazen so mu nato »zmanjšali« na 20 let zapora, izgubo vseh državljanskih pravic ter zaplembo premoženja.

Dr. Boris Furlan (1894, Trst–1957, Radovljica) je bil odvetnik, znanstveni pisatelj in univerzitetni profesor. Najprej je študiral filozofijo na pariški Sorboni, zaradi očetove smrti se je vrnil v Trst in odšel študirat pravo na Dunaj. Med prvo svetovno vojno je bil poklican k vojakom, potem je nadaljeval študij prava v Zagrebu in tam leta 1920 promoviral. Ker v Trstu študij na zagrebški univerzi ni bil priznan, je leta 1921 doktoriral še v Bologni. Odvetniško pripravništvo je opravljal v Trstu, leta 1925 je za k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh