Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pismo bodoči nevesti

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 25. 04. 2023 / 09:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2023 / 10:46
Pismo bodoči nevesti
Ana Rupar. FOTO: Osebni arhiv

Pismo bodoči nevesti

Sklenitev zakonske zveze je velik in pomemben korak, poročni dan si zapomnimo za vse življenje. Zato si z njim naredimo kar nekaj dela in stroškov: od iskanja obleke, oblikovanja dekoracije, priprave slavja, načrtovanja poteka poročne maše do skrbi glede vremena, na katerega tako ali tako nimamo vpliva.

Nič ni narobe z organiziranjem dne po svoji meri in s pričakovanjem popolne poroke, a naj gora priprav ne zasenči poglobitve v medsebojno podelitev zakramenta svetega zakona, v pismu bodoči nevesti piše dolgo poročena žena Monika Anna Jałtuszewska. »Ne pozabi, da je najpomembnejši trenutek dneva obljuba, ki jo boš dala v cerkvi pred Bogom, družino in prijatelji, ne poročni sprejem.« Na seznamu obveznosti naj bo tudi duhovna priprava, molitev in spoved, svetuje.

Popolna poroka ti ne bo zagotovila dobrega zakona in najbolj grozna ti ga ne more uničiti, zapiše Monika Anna in doda, da bo zakrament veljaven tudi, če bo zmanjkalo elektrike. Nama z možem se je celo zgodilo, da sva pozabila na vino za pogostitev po maši, vendar nama to ni skalilo lepega dne, vino pa se je tudi od nekod našlo. Še poroka v Kani se ne bi zapisala v zgodovino, če ne bi zmanjkalo vina.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh