Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pismo se izpolnjuje na Jezusu

Objava: 19. 01. 2022 / 14:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2022 / 14:43

Pismo se izpolnjuje na Jezusu

3. nedelja med letom – nedelja Božje besede Prvo berilo: Zbrano ljudstvo razume postavo, ko se bere, Neh 8,2–4a.5–6.8–10; Ps 19; drugo berilo: Vsi smo Kristusovo telo in med seboj udje, 1 Kor 12,12–30.

Ker so že mnogi poskušali urediti poročilo o dogodkih, ki so se zgodili med nami, kakor so nam jih izročili tisti, ki so bili od začetka očividci in služabniki besede, sem sklenil tudi jaz, ko sem vse od začetka natančno poizvedel, tebi, nadvse odlični Teófil, vse po vrsti popisati, da spoznaš zanesljivost naukov, o katerih si bil poučen.

Tisti čas se je Jezus v môči Duha vrnil v Galilejo in glas o njem se je razširil po vsej okolici. Učil je po njihovih shodnicah in vsi so ga slavili. Prišel je v Nazaret, kjer je odraščal. V soboto je po svoji navadi šel v shodnico. Vstal je, da bi bral, in podali so mu zvitek preroka Izaija. Odvil je zvitek in našel mesto, kjer je bilo zapisano: »Duh Gospodov je nad menoj, ker me je mazilil, da prinesem blagovest ubogim. Poslal me je, da oznanim jetnikom prostost in slepim vid, da pustim zatirane na prostost, da oznanim leto Gospodove milosti.« Nato je zvitek zvil, ga vrnil služabniku in sédel. Oči vseh v shodnici so bile uprte vanj. In...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh