Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pod Krn med »ta lepe« in »ta grde«

Za vas piše:
Andreja Urbanec
Objava: 14. 02. 2023 / 15:57
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.02.2023 / 15:59
Pod Krn med »ta lepe« in »ta grde«
Pogled na Drežnico v zavetju mogočnega Krna. FOTO: Andreja Urbanec

Pod Krn med »ta lepe« in »ta grde«

Spoznajmo Drežnico, sprehodimo se po Poti miru, prijateljstva in ustvarjalnosti, poiščimo slapa Krampež in Supot ter se povzpnimo na Debelo peč.

Le šest kilometrov iz Kobarida se čez Napoleonov most svet dvigne preko 500 metrov nad morjem. Za hribom Ozben se skriva malo znan, a idiličen svet. Razgrne se pokrajina, ki je raj za vse, ki ljubimo naravo, planine in svež gorski zrak. Drežnici, ki leži na terasi, delajo družbo vasi: Magozd, Drežniške Ravne, Jezerca in Koseč. Neokrnjena in razgibana narava ponuja raznolika doživetja, od kratkih sprehodov do celodnevnih planinskih tur v visokogorje.

Od dveh slapov po razgled na Drežnico

Tokrat obiščemo dva vodna bisera, ki sta le streljaj iz Drežnice: slapova Supot in Krampež. S parkirišča v vasi, kjer pustimo avto, se usmerimo desno proti Koseču (smerokaz nas usmerja proti turistični kmetiji Kranjc). Hodimo po asfaltni cesti do lesene table z napisom, ki nas usmeri levo na makadamsko pot. Tu se pot rahlo vzpne in v 15 minutah pridemo do prvega slapu Supot. Malo naprej v desno sledi še slap Krampež.

Ker sta oba slapova v globeli, je prav, da Drežnico...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh