Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pokvariti, kar deluje?

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 21. 06. 2022 / 23:50
Oznake: Politika, Vlada, Mnenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2022 / 00:08
Pokvariti, kar deluje?
Ekonomist Matej Kovač. FOTO: Tatjana Splichal

Pokvariti, kar deluje?

Že po slabih treh tednih nove vlade novinarji in drugi družbenopolitični delavci moledujejo javnost za razumevanje do prvih spodrsljajev predsednika vlade Goloba in njegove ekipe.

Krmilo vlade naj bi prevzeli v izjemno zahtevnih okoliščinah, tako da ne bodo mogli izpolniti vseh pričakovanj. Še ena lažniva manipulacija. Če izvzamemo medijsko histerijo okrog pomanjkanja »demokracije in fašizma«, je Golob prevzel vodenje vlade v najbolj urejenih okoliščinah doslej, sploh če se primerjamo z zadnjimi zamenjavami vladnih ekip pri nas ali s trenutnim stanjem drugod v Evropi.

Na zunanjepolitičnem področju ima Slovenija z vsemi sosedami tako dobre odnose kot še nikoli. Pod prejšnjo vlado je imela jasno politiko obsodbe ruske agresije in podpore vsakovrstni pomoči napadeni Ukrajini. Brez kakršne koli potrebe so podporniki nove vlade začeli takšno politiko problematizirati, vladajoča ekipa pa tega sramotnega problematiziranja ni odločno zavrnila. Držijo se gesla: »V tujini slina, doma steklina.« Na sedežih EU in NATO govorijo, kot da nadaljujejo politiko prejšnje vlade, doma pa levičarske skrajneže zadovoljujejo z retoriko proti severnoatlantskemu zavezništvu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh