Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pol leta poleta

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 05. 01. 2022 / 01:30
Oznake: Mnenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2022 / 22:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pol leta poleta
Janez Porenta je urednik spletnega mesta druzina.si. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Pol leta poleta

Pol leta res ni doba, s katero bi se bahali, zagotovo pa je že nakazala smernice, kam želi 5. julija lani prenovljena spletna stran katoliške medijske hiše Družina iti, prav tako je že čas tudi za razmislek, kako dobro ji to uspeva.

Uporabnikom prijazna, odzivna, na pogled privlačna Družinina spletna stran je 5. julija 2021 začrtala pot, odtlej so naši izzivi zlasti vsebinski. Kako se odzivati na vso družbeno aktualnost s katoliške perspektive? Koliko kritičnosti do roke, ki nas hrani, je še zdrave? Kako pokazati tudi veder, optimističen obraz? Kako se sprijazniti, da hiter ritem informacij na novičarskem portalu pomeni tudi delati napake?

Izzivov torej ne bo zmanjkalo. Sploh ne v letu 2022, ki je z družbenoaktualnega vidika predvsem supervolilno leto, s cerkvenega vidika sinodalno leto, s športnega vidika olimpijsko leto, še posebej pa žal – kot že prejšnji dve – tudi koronsko leto. Trudili se bomo na vaše računalniške ali mobilne zaslone prinašati hitre, verodostojne, razumljive, aktualne informacije in jih podpreti s pronicljivimi komentarji.

Kako se odzivati na vso družbeno aktualnost s katoliške perspektive? Koliko kritičnosti do roke, ki nas hrani, je še zdrave? Kako pokazati tudi veder, optimističen obraz? Kako se sprijazniti, da hiter ritem informacij na novičarskem portalu pomeni tudi delati napake?

Ob tem naj še enkrat opozorim na nekaj novosti na spletni strani, ki vseh uporabnikov zagotovo še niso dosegle. V kategoriji Lokalno lahko, če ste izpeljali ali se udeležili zanimivega dogodka v vaši župniji, občini ali okolici, o njem enostavno poročate z uporabo obrazca, ki ga najdete TUKAJ. Informacije iz prve roke so vselej najbolj verodostojne, zato vas spodbujam k sodelovanju. Postanite naši občasni dopisniki!

Na začetni strani v vrstici s ključniki – nad najbolj izpostavljenimi novicami – najdete tudi #pregled dnevaki je zelo praktično orodje za hitro brskanje po najbolj svežih informacijah na spletni strani. Tam so kronološko zbrane vse novice tega dne, od najbolj sveže do najstarejše. Pregledno in preprosto, brez odvečne potrate časa. Ne spreglejte pa tudi ostalih ključnikov, #top zgodbe vam denimo razkrijejo dosedanje najbolj brane novice.

Ni pa odveč tudi ponoviti, da je malo po prenovi spletnega mesta vzniknil tudi nov Družinin novičarski facebook profil, ki se nahaja TUKAJ. Če želite biti na tekočem o najpomembnejšem dogajanju v družbi in Cerkvi, doma in po svetu, ga le všečkajte! Čivkamo pa tudi na twitterju, in to TUKAJ.

Hvala za zvestobo naši veliki spletni Družini, pa povabite zraven še koga! V letu 2022 pa vam želim samo dobrega – dobrih odločitev, dobrih odnosov, dobre volje, dobre zdravja in, navsezadnje, dobrih novic.

Kupi v trgovini

Družina: digitalna naročnina
8,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh