Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Popevka 2022: »Od tu do tam« – do kje?

Za vas piše:
Manca Hribar
Objava: 09. 11. 2022 / 14:01
Oznake: Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2022 / 16:14
Popevka 2022: »Od tu do tam« – do kje?
Zmagovalna pesem popevke 2022. FOTO: Adrijan Pregelj

Popevka 2022: »Od tu do tam« – do kje?

Slovenska popevka. Mojstrska besedila in večne melodije, ki so v zlatih časih zahtevale vrhunske interprete. Zdi se, da je to še vedno festival, kjer je kakovost slovenskega popularno-glasbenega prostora vedno znova na preizkušnji. In kako ga je prestal letos?

Slišali smo deset novih skladb. Z njimi so se nam predstavila bolj in manj znana imena naše glasbene scene: Dinamitke, Veronika Strnad, Maja Založnik, Andraž Hribar, Amaya, Saša Lešnjek, Gedore, Mia Guček, BosaZnova in Lea Likar. Tako kot zadnjih nekaj let, smo tudi letos s slišanim lahko zadovoljni. Izvajalci se kljub zakonitostim popevke trudijo ohranjati svoj glasbeni slog. Pozdravljamo raznolikost, ki iz tega izhaja, a se hkrati sprašujemo: koliko poseganja v druge glasbene sloge popevka še dopušča?

Primer uspešnega slalomiranja med obojim je skupina Gedore, ki je za skladbo Od tu do tam prejela nagrado strokovne žirije za skladbo v celoti. Vokalno močna izvedba, aranžma, ki v celoti izkorišča lepoto revijskega orkestra, zvrstno pa izraža skupino in odseva čas, v katerem živimo. Strokovna žirija je sicer podelila še štiri nagrade: za najboljše besedilo jo je prejela Amaya za skladbo Rdeče, za najboljšo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh