Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslanstvo Antona Ilca in Karla Kozine

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 01. 03. 2023 / 09:36
Oznake: Knjiga, Svet, Vera
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2023 / 11:45
Poslanstvo Antona Ilca in Karla Kozine
Knjigo so 20. februarja v Galeriji Družina v Ljubljani predstavili David Ahačič, nadškof Stanislav Zore, prevajalka s. dr. Alenka Arko ter voditelj izseljenske pastorale in pobudnik knjige Janez Pucelj. FOTO: I. Ž.

Poslanstvo Antona Ilca in Karla Kozine

Knjiga o izjemnem delu dveh slovenskih duhovnikov v bruseljskem Vzhodnokrščanskem središču.

Rafaelova družba in župnija Ribnica sta izdali knjigo Anton Ilc in Karel Kozina. Vzhodnokrščansko središče v Bruslju o pomoči ruskim kristjanom v času komunizma. Avtorja sta ruska zgodovinarja Aleksej Viktorovič Judin in Grigorij Leonidovič Andreev. Knjiga v slovenščini je dopolnjena izdaja ruskega izvirnika, ki je izšel pred desetimi leti v Moskvi z naslovom Življenje z Bogom, kot se je imenovala založba Vzhodnokrščanskega središča. Predgovor h knjigi so prispevali kardinal dr. Franc Rode, apostolski nuncij dr. Ivan Jurkovič, ki ima največ zaslug za izdajo izvirnika, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore ter metropolit Hilarion, nekdanji vodja oddelka za zunanje odnose moskovskega patriarhata.

Pomoč ruskim vernikom

Komunistični režim v Rusiji oziroma Sovjetski zvezi je po oktobrski revoluciji začel sistematično preganjati kristjane, da bi izkoreninil religioznost iz ljudstva. Vera naj bi bila ostanek mračnjaške preteklosti, m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh