Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postavljajte profesorje pred izzive!

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 06. 10. 2021 / 12:33
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.10.2021 / 12:39
Postavljajte profesorje pred izzive!

Postavljajte profesorje pred izzive!

Kaj študentom ob začetku novega študijskega leta svetuje dekan Fakultete za pravo in poslovne vede pri Katoliškem inštitutu?

Vsak začetek novega študijskega leta pomeni poseben izziv za vse, ki na tak ali drugačen način (so)delujejo v akademskem okolju, a so trenutki in položaji, ko so ti zgodnjeoktobrski izzivi in njihove okoliščine še poudarjeni. To lahko rečemo tudi za doc. dr. Mitjo Steinbacherja, ki v študijsko leto 2021/22 po desetletju dela pri Katoliškem inštitutu (nosilcu projekta načrtovane katoliške univerze) vstopa kot dekan Fakultete za pravo in poslovne vede.

Ko se z njim oziramo na začetke akademske poti, iskreno prizna, da ekonomija, ki ji posveča vso študijsko, raziskovalno in predavateljsko pozornost, pravzaprav ni bila njegova »ljubezen na prvi, temveč drugi pogled«. Prva je njegovo pozornost močno pritegnila politika že kot gimnazijca v rodnem Mariboru, ko je na svet začel gledati ne le »fizično«, temveč tudi miselno, in se pri tem spraševal o ozadjih in razlogih za družbene pojave. Nanj je bistveno vplivalo obdobje demokratizacije, ko je redno spremljal televizijske pogovorn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh