Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pozdravljena, jesen!

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 14. 09. 2022 / 10:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2022 / 14:32
Pozdravljena, jesen!
FOTO: B. U. J.

Pozdravljena, jesen!

Vsak letni čas je nekaj posebnega. Vendar me jesen s čudovito spreminjajočimi se toplimi barvami vsakič navduši. Ko poletno cvetje v koritih izgubi svoj čar, je čas, da ga nadomestimo z jesenskim cvetjem.

Na fotografiji je jesenska zasaditev, narejena iz tribarvnega vresja, calocephalusa in velikocvetne škrlatne mačehe. Tri barve vresja Calluna vulgaris 'Beauty Ladies Trio' z različnimi barvami cvetov so zelo uporabne za kombiniranje s številnim jesenskim cvetjem. Še posebej lepo bo vresje videti ob jesenskih travah (npr. kolmež, šaš, imperata) ali z bujnim zimzelenim listjem ognjenega dežja Heuchera x hybrida. Srebrnolistna, prepletena rastlinska žica (puščavska trava) Calocephalus brownii je privlačna strukturna rastlina, ki jo pogosto uporabljamo v zasaditvah.

Kljub temu da mačehe že vrsto let sadimo na pokopališčih, so ti ljubki, dišeči mali obrazki zelo uporabni in hkrati nezahtevni za zasaditve. Njihovo barvno pestrost in raznolikost cvetov se da lepo vključiti v vse zasaditve. Drobnocvetna mačeha sorte Endurio vedno nagradi z bogatim cvetenjem. Medtem ko je viseča mačeha Viola CoolWave že nekaj let pravi cvetoči hit, ki popolnoma nadomesti poletno prevešajoče cvetje....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh