Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predlogi za družinsko preživljanje adventa

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 23. 11. 2022 / 09:30
Oznake: Božič, Praznik
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.11.2022 / 10:23
Predlogi za družinsko preživljanje adventa
Otroci, zbrani ob adventnem venčku. FOTO: Tatjana Splichal

Predlogi za družinsko preživljanje adventa

Vstopamo v adventni čas, čas duhovne in bogoslužne priprave na božič. Čas, ki nam ponuja priložnost, da nekaj naredimo za osebno vero, za odnos z Jezusom in tudi za odnos z bližnjimi v svoji družini, poudarja Manica Marolt, katehistinja, učiteljica in mama šestih otrok.

Maroltova pravi, da jo advent vsako leto znova spodbuja, da se v teh štirih tednih malo bolj zavestno ustavi ob možu in otrocih ter poskuša v sebi in v njih odkriti kaj novega.

Kako se v vašem domu pozna, da ste v času adventa?

Najprej z izdelavo adventnega venčka, ki ga običajno delamo vsi skupaj. Otroci iz leta v leto, ko odraščajo, bolj dejavno sodelujejo. Potem vsak večer prižgemo svečke na adventnem venčku, zmolimo skupaj. Ob tem pa so še različne dejavnosti. Eno leto smo delali jaslice, nekaj adventov smo brali različne zgodbe. Lani smo advent namenili sproščenim pogovorom po molitvi ob svečkah, ker sva z možem začutila, da nam manjka medsebojne bližine, in nas je to ves čas povezovalo.

Vsako leto nekoliko drugače, enkrat bolj organizirano, drugič bolj spontano.

Odvisno od poteka dogodkov. Lani sem za javno uporabo pripravila zgodbo o Jezusu oz. spoznavanju njegovih imen in smo začeli s tem, a sva z možem začutila, da ne bo šlo. Meni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh