Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Prerok in mučenec miru« (napis na grobu)

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 29. 09. 2021 / 15:07
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2021 / 15:13
»Prerok in mučenec miru« (napis na grobu)

»Prerok in mučenec miru« (napis na grobu)

»V osebnem življenju je bil Kristus moja edina izbira. On je bil moja edina drža. Vse moje velike odločitve so bile sprejete zanj. Temeljna stvar v mojem življenju je Kristus, drugo je naključno … Pomemben, dokončen, prevladujoč je On. Iz svoje notranje izkušnje sem se naučil, da biti kristjan ni stanje, ki se uresniči v trenutku, ampak je to vseživljenjska napetost. Kristjan, za katerega si prizadevam, bom šele takrat, ko bom končal svoje romanje in ko bom lahko videl svojega Boga in njegovega Sina 'takšna, kakršna sta'. «

Ime: Emil izhaja iz latinskih besed aemulor »posnemati, tekmovati, biti zavisten, ljubosumen« in aemulus »poganjajoč se za, tekmujoč«.
Rojen: 16. februarja 1916.
Kraj rojstva: Mesto Santo Domingo v provinci Antioquia v Kolumbiji.
Umrl: 2. oktobra 1989.
Kraj smrti: Mesto Arauquita v provinci Arauca v Kolumbiji.
Družina: Rodil se je v globoko verni družini očetu Albertu in materi Ceciliji, roj. Monsalve. Oče je bil preprost obrtnik, mati pa gospodinja. Imel je še mlajšo sestro Marijo Roso.
Semenišče: Že z dvanajstimi leti je vstopil v semenišče Inštitita za tuje misije v Yarumalu in tam doštudiral teologijo.
Skupnost: Postal je član misijonske družbe sv. Frančiška Ksaverja iz Yarumala in 3. decembra 1936 naredil prve zaobljube. Družbo je v mestu Yarumal julija 1927 ustanovil škof Miguel Angel Builles z na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh