Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prizadevamo si za sožitje med narodi

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 28. 09. 2022 / 09:27
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2022 / 12:31
Prizadevamo si za sožitje med narodi
Plakat Beltinci Srečanje S, H in M 2022. FOTO: Aljaž Baša

Prizadevamo si za sožitje med narodi

O tradicionalnem srečanju Slovencev, Hrvatov, letos tudi Madžarov v Beltincih smo se pogovarjali s koordinatorjem kaplanom Aljažem Bašem.

V soboto, 8. oktobra, bo v Beltincih tradicionalno srečanje Slovencev in Hrvatov. Povabili pa ste tudi Madžare in gradiščanske Hrvate. Kaj želite sporočiti s to gesto?

Na ozemlju naše škofije poleg Slovencev in Hrvatov živijo tudi Madžari. Zato bodo na letošnjem srečanju sodelovali tudi škofje, duhovniki in verniki iz sosednje Madžarske (kakor na prvem srečanju v Mariji Bistrici leta 2003). Povabili smo tudi gradiščanske Hrvate iz škofije Eisenstadt – Železno (Avstrija). Tako skupaj z našim škofom skrbimo za sožitje med narodi in za dobre medsosedske odnose. Na tak način uresničujemo besede, ki jih je izrekel naš škof msgr. dr. Peter Štumpf 17. avgusta 2019 med mašo ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom: »Dobri sosedje, dobri prijatelji, to je velik dar za Cerkev in blagor naših narodov. Če bi se sonce tega prijateljstva kdaj hotelo zmračiti, potem naj raje prej izgineta tisti dan in ura, kot pa da se to zgodi. Bolje je, da nas ni, kot pa d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh